NIEUW bij Noord Straalt: 
COVID Revalidatie
bij restklachten na Corona

> Direct aanmelden <

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Beperkingen vanwege Corona-maatregelen?
Bekijk ons ONLINE AANBOD

Blogs geschreven door onze teamleden

 

Heb jíj een goede luisterhouding? De meesten van ons hebben vrij goed geleerd hoe je moet luisteren om te reageren. Maar terwijl we (denken te) luisteren zijn we ondertussen onze eigen mening aan het vormen of het verhaal van de ander in ons hoofd aan het weerleggen.
Regelmatig breken we zelfs in in het verhaal van onze geliefde om onze eigen mening te vertellen. Het gevolg is twee mensen die hun eigen verhaal aan het vertellen zijn, maar die allebei niet gehoord worden.
Het niet gehoord worden zorgt voor een gevoel van onveiligheid. En dat is een zichzelf versterkend proces. Want een brein dat zich onveilig voelt wil juist nóg meer gezien en gehoord worden en gaat nóg harder proberen dat voor elkaar te krijgen.
Maar zonder een goede luisterhouding voedt dat juist het niét gehoord worden en dus de onveiligheid. Wil je leren luisteren om te begrijpen? Let dan voortaan op je houding en een gesprek. En wees je dan bewust van zowel je interne, als je externe luisterhouding. Meer daarover leer je in deze nieuwe Bregjes Brieven Bus: hoe voer ik een goéd gesprek met mijn partner? Klik hier. 
#relatietips #luisteren #relatie #liefde #goedgesprek #relatietherapie

Twee misverstanden over houding:
1. Je houding is iets wat “nu eenmaal” bij jou hoort en niet kan veranderen
2. Je houding is genetisch bepaald “want je moeder had ook …”

Dagelijks begeleid ik cliënten online of in de praktijk, die, door het corrigeren van hun houding, de dingen weer kunnen doen die ze graag deden en doen.
Denk aan:
- Met je (klein)kind kunnen spelen op de grond
- Weer kunnen hardlopen
- Tot op hoge leeftijd van hobby’s als tennis of tuinieren kunnen genieten
- Je marathontijd verbeteren of de Olympische spelen halen
- Minder (of geen) pijn meer bij het uit de stoel komen

Wat zou jouw doel zijn?
Ik kan je hierin begeleiden. Op de dag van de houding wil ik stil staan bij het feit dat een betere, meer uitgelijnde houding, vele processen in je lichaam verbetert. Denk aan
- Betere doorbloeding en (door)stroming van bijvoorbeeld lymfe, zenuwen, energie
- Verbeterde sportieve prestaties met minder kans op blessures
- Minder pijnklachten in het dagelijks leven
- Tot op hoge leeftijd actief en pijnvrij functioneren

Wil je meer weten?
Elke 2 weken geef ik een gratis online workshop waarin ik de methode uitleg waarbij je zelf leert je klachten onder controle te krijgen en je doelen te halen, zonder behandeld te worden of afhankelijk te zijn van therapeuten. Wil je gelijk aan de slag? Boek dan een gratis en vrijblijvende Quick Scan in!
Klik dan hier. 
#houding #posture #Egoscue #rugpijn #heuppijn #kniepijn #schouderpijn #nekpijn #gratis

18 juli is de verjaardag van Nelson Mandela. Hij is alweer acht jaar geleden overleden, maar zijn woorden hebben nog evenveel kracht als toen hij leefde en streed voor vrijheid en gelijkheid.
Ook voor ons blijft hij een inspiratiebron als het gaat om geloven in je eigen kracht en de goedheid van de mens. Van 1964 tot 1982 leefde hij in gevangenschap, maar hij bleef geloven en vechten voor vrijheid. Hierbij een aantal van zijn (zovelen!) citaten waar wij kracht uit halen. Jij hopelijk ook, mocht je het nodig hebben:

- Het lijkt altijd onmogelijk tot het is verwezenlijkt.
- Oordeel me niet naar mijn succes, maar naar het aantal keer dat ik ben gevallen en opnieuw ben opgestaan.
- De goedheid van een mens is een vlam die wel verborgen, maar niet gedoofd kan worden.
- Een mens die een ander mens van zijn vrijheid berooft, is een gevangene van de haat, opgesloten achter de tralies van vooroordelen en kleingeestigheid.
#NelsonMandela #vrijheid #goedheid #zelfliefde #injekracht #power

Houding is natuurlijk de manier waarop we staan, bewegen of zitten.
Maar denk ook eens aan het gezegde, jezelf een houding geven. Oftewel, je niet helemaal vertrouwd voelen in een situatie. Je houding zegt veel over jij je voelt. Onze emoties hebben een grote invloed op onze houding. Iemand die somber is, kijkt vaak naar de grond, met zijn schouders naar voren en een gekromde rug. Iemand die zelfverzekerd is, stapt met de borst vooruit een ruimte binnen ook al is er niemand die hij kent. En de houding van iemand die blij is? Die is alles behalve statisch. Dat geldt overigens ook voor iemand die nerveus is, die staat moeilijk stil. 

Je houding kan ook voor lichamelijke klachten zorgen, die vervolgens weer invloed hebben op je gemoedstoestand. Gelukkig zijn er talloze behandelingen om die klachten te verminderen of te verhelpen. Noord Straalt heeft meerdere therapeuten die gespecialiseerd zijn in therapieën die de houding verbeteren. Houdingstherapie, Feldenkrais therapie, Shiatsu therapie. 
Ervaar jij klachten, neem dan geen afwachtende houding aan, maar kijk snel naar ons aanbod!

Which attitude to your have in your daily life?
How do you approach the people close to you? Do you manage to communicate your needs?
Can you really listen with an open heart?
Roberta Colombano believes that these questions are very important as self-reflection to have a meaningful life as it could bring more consciousness in your life and in what & how you do. After few years of doubts and searching her own right way to approach the body and mind, now Roberta feels confident to continue on this path of Chakra Harmony.
After two editions where participants were very motivated and enthusiastic, she would like to offer a journey of two mornings where we could dive together for few hours. She feels very committed and it feels great for her! Chakra Harmony is a way to FEEL THE YES, YES, YES to herself and to the others, to support them in their life and to teach tools to feel happier and more in contact in the beautiful body. For more information, please check: https://www.bodymindwork.org/chakra-harmony
#love #selfcompassion #wellnessjourney #mindfulness #womenswellness #holisticwellness #anxiety #nature #emotionalintelligence #selfcare #spiritualgrowth #mindbodysoul #holistichealing #meditation #mindfulnesspractice #gratitude #womensupportingwomen #noordstraalt #chakrahealing #sensitive #selflove #community #empowerment #connection #dance #somatictouch #somaticdance #grounding #confidence #trust

Met dit citaat van de oprichter van de Feldenkrais-methode is de toon gezet. De Feldenkrais-methode benadert de geest via het lichaam. Doordat je bewust omgaat met je houding en bewegingen word je in staat gesteld om je ook geestelijk te ontwikkelen.
Voorlopend op de huidige stand van de wetenschap onderkende Moshé Feldenkrais al vroeg dat de heersen plastisch zijn - zij kunnen zich aanpassen aan nieuwe situaties.
Aangezien brein en lichaam één systeem zijn zal een verandering in de ene ook een verandering in de ander teweeg brengen. Een voorbeeld: voel wat het doet als je je handen anders gaat vouwen dan je gewend bent, bijvoorbeeld wanneer je andere duim boven ligt, en dus alle vingers één plek verschuiven.
Het gewoonte-patroon doorbreken brengt een gevoel van onwennigheid en wellicht desorientate met zich mee, maar vooral opent het ook perspectieven. Het kan nieuwsgierig maken en uitnodigen om te spelen met ongewone houdingen: hoe is het als je je armen andersom voor je borst kruist? Hoe voelt het als je een jas met de andere arm eerst aandoet?
Nieuwsgierigheid en spel zonder vastomschreven doel zijn dé methode om te leren.
En leren is wat de Feldenkrais-methode beoogt. Wil je flexibel van geest en lichaam ouder worden of je favourite sport soepeler beoefenen, je instrument blessurevrij bespelen of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je jezelf beter kunt leren kennen: kom langs voor een les en verras je spelenderwijs zelf. www.bewustdoorbeweging.nl
#houding #bewust #beweging #mindful #feldenkrais #awareness #bewustdoorbeweging

JAAAAAA! Let op je houding hoor je vaak als zanger. Je kent het wel; knieën niet op slot, schouders laag, kruin omhoog alsof je door een touwtje omhoog wordt getrokken. Maar waarom eigenlijk?
Is dit echt altijd de beste houding? Dat hangt er vanaf. Doe maar eens mee met de volgende oefening:
Stel je voor dat je net iets geweldigs te horen hebt gekregen en je roept heel blij: JAAAAAAAA! Wat deed je nek? Waarschijnlijk tilde je vanzelf je kin een beetje op, want dat is wat we van nature doen als we gaan roepen.
Als we zingen met een roepachtig geluid noemen we dat belten. Het helpt dan om je borstkast en kin een beetje op te tillen en je armen te spreiden. De klank wordt daardoor ook wat scherper.
Proberen we te klinken als een galmende operazanger dan houden we vanzelf de kin lager waardoor het strottenhoofd kan zakken. De ene klank vraagt qua houding blijkbaar iets anders dan de andere. Dat brengt me bij een andere betekenis van houding. Hoe verhoud je je tegenover je eigen stem? Wat is eigenlijk goed zingen? Wie bepaalt dat?
We kunnen als mens zoveel verschillende geluiden maken; spreken, grommen, fluisteren, giechelen, roepen, jubelen, krijsen, lachen, jammeren, en dat vinden we heel vanzelfsprekend.
Maar zodra we gaan zingen moet het opeens GOED zijn. Vaak zetten we onszelf daarmee enorm onder druk en steken daardoor (oude) negatieve overtuigingen de kop op. "Ik zing te vals, te hard, te zacht, te scherp, te donker, te hoog, te laag, te snel, te langzaam...." Ik help je graag om alle kanten van je stem te ontdekken, want als je je stem leert omarmen, omarm je jezelf.
Nynka leidt het Vliegenboskoor. Klik hier voor meer informatie. 
#zangatelierlandsmeer #zingenisgezond #zingenisleuk #zangles #zangcoach #zegmaarja #UVT