praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie.
Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Blogs geschreven door onze teamleden

Ayurveda bij Ginger & Yoga: holistisch leven in de moderne wereld Met meer dan 5000 jaar geschiedenis is ayurveda de oudste vorm van geneeskunde officieel erkend door het WHO.
Wellicht heb je weleens gehoord over de drie typen Vata, Pitta en Kapha of heb je een online test gedaan om meer te weten te komen over jouw constitutie. Of je nu op zoek bent naar een holistische benadering van jouw gezondheidsproblemen of kwaaltjes, of simpelweg wilt leren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen, ayurveda is voor iedereen.
Je kunt bij mij onder andere terecht als je spijsverteringsklachten hebt, slecht slaapt, lijdt onder stress of een burn-out of menstruatieproblemen hebt.
Tijdens het eerste consult bespreken we je hulpvraag en gaan we dieper in op je voedingspatroon, routines, slaapkwaliteit en spijsvertering. Middels een pols- en tongdiagnose geef ik je informatie over jouw unieke ayurvedische constitutie en oorzaken van een eventuele onbalans. Aan de hand hiervan maak ik een behandelplan voor je op. Samen vormen we een team, waarbij ik je begeleid gedurende jouw persoonlijke journey. Een traject bestaat vaak uit een kort zuiveringsdieet, voedingsadvies, behandelingen, yoga, ademhalingstechnieken en advies op het gebied van kruidensupplementen.
Ook leer ik je meer over de basis van ayurveda, zodat je begrijpt waarom je uit balans raakt of bepaalde klachten ervaart. Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een massage met warme kruidenolie - abhyanga - afgestemd op jouw constitutie. Goed om te weten: bij Ginger & Yoga komen ayurvedische behandelingen in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Meer weten? Klik dan hier 
#ayurveda #ayurvedatips #ayurvedic #ayurvedalifestyle #ayurvedalife #ayurvedicmedicine #vata #ayurvedaeveryday #kapha #ayurvedafood #doshas #ayurvediclifestyle #agni #pitta #ayurvedahealthtips #ayurvedalifestyle #ayurvedamedicine #ayurvedayoga #ayurvedisch #holistic #holistisch #pms #yogaheals #yogaforeverybody

Kinderen als kwetsbare spiegel van kracht.
Mijn zoon is 3 jaar oud als we op het punt staan om met zijn vriend naar het bos te gaan. We wonen hoog en moeten stijle trappen af. Hij geeft aan dat hij bang is terwijl hij al een jaar zelf de trap op en af loopt.
Ik moedig hem aan: ah, dat kan je wel, je bent al groot. Hij gaat de trap af, zijn vriend achterna en als hij bij 1 hoog is draai ik me om en doe de deur op slot. Ik hoor kabaal, hij gaat voorover de trap af, maakt 2 koprollen en komt helemaal beneden tot stilstand.
Hij huilt meteen (dat is een goed teken weet ik) Na een glaasje water, heel veel kusjes op de bult op zijn hoofd blijkt dat alles het nog doet. Als ik 's avonds in bed naar hem kijk schiet ik vol. 'Wat is hij kwetsbaar' zucht ik...
Maar al mijmerend over de gebeurtenis denk ik door: 'Eigenlijk is hij heel krachtig!' Hij is een hele verdieping naar beneden getuimeld en is opgestaan...
Kwetsbaarheid/Kracht eigenlijk zijn het twee kanten van 1 medaille...het is maar net door welke bril je kijkt. Hij liet zijn kwetsbaarheid zien: 'ik ben bang' Ik vertel hem 'wees sterk'. Hij ging de trap af, waarschijnlijk alert, gespannen en op zijn hoede...en daardoor onzeker. Ik had hem ook een handje kunnen geven of voor hem kunnen gaan lopen...dan was hij vol vertrouwen de trap af gelopen... Laat kwetsbaarheid er zijn, dan groeit kracht!
Gerda Greeven is klassiek homeopaat. 
#vallen en opstaan #kwetsbaar #groei #kracht # groeikracht # kinderen

Veel clienten die bij mij in de praktijk komen hebben vanuit huis meegekregen om door te gaan, niet te zeuren, 'daar word je flink van'.
Vaak leef je dan op wilskracht en luister je weinig naar je gevoel.
En niet heel onbelangrijk, signalen worden genegeerd. Je gaat maar door en uiteindelijk pleeg je roofbouw op je lichaam. Je hebt weinig energie en je lichaam raakt uit balans.
Zo had ik laatst een consult met een jonge vrouw van 32 jaar, eerste huis gekocht, midden in de verbouwing en niet naar haar zin op haar werk. Sinds een aantal maanden last van rode uitslag in gezicht, darmklachten en veel hoofdpijn.
Door de verbouwing en gedoe op werk weinig zin in koken en veel afhalen/bestellen. Ook bleef er niet veel tijd over om te sporten of iets leuks te doen.Gedurende het gesprek kwamen de tranen, ze vertelde dat ze maar door ging en geen overzicht meer heeft.
Tijdens het consult neem ik de tijd, we bespreken wat er speelt en samen gaan we op zoek naar de juiste aanpak voor jou. We gaan als eerste bespreken hoe ze liever kan zijn voor zichzelf. Kleine doelen stellen zodat deze ook haalbaar zijn. Leren luisteren en voelen waar heb je behoefte aan; zoet, bitter, pittig, zout, koud, heet.
Maar ook de tijd nemen en er voor kiezen om voor je lichaam te zorgen. Je kwetsbaar opstellen en openstellen voor je valkuilen is moeilijk. Het geeft zo veel inzicht en winst waardoor je de kracht van voeding gaat ervaren. Je krijgt je energie terug, meer zin om te bewegen en de juiste keuzes te maken. Al snel waren haar darmklachten een stuk minder. Kleine veranderingen in haar voedingspatroon hadden veel effect. Ga eens bij jezelf na of je vandaag de tijd hebt genomen om rustig te eten? Heb je iets gegeten waar je echt zin in had of omdat je geen andere keuze had? Heb je een goed gevoel over de eetkeuze die je hebt gemaakt?
Kim Vogel: orthomoleculair therapeute. 
#burnoutvoeding #krachtvanvoeding #orthomoleculairetherapie

Gertrud: "Ik ontmoet net iets te vaak angstige gedachten voor nieuwe of onbekendere situaties.
Dit heb ik onlangs ingebracht als vraag bij mij systemische supervisiegroep. Het leek gelinkt aan mijn oma die bij ons woonde en aan een te weinig ontwikkeld gevoel van zelfvertrouwen.
Deze elementen werden opgesteld middels representanten. In deze opstelling kwam naar voren dat ik weggedrukte boosheid in mij had zitten tav oma. Deze boosheid heb ik ter plekke ruimte gegeven en het geuit. Zo kon ik met een rustiger gemoed op vakantie in deze
post- coronatijd.
In mijn gezin van herkomst deden we vooral aan de gevoelens van leuk, aardig en gezellig. Gevoelens van ongenoegen waren minder welkom. Boosheid heb ik van jongs af aan moeten leren wegstoppen. (Net zoals mijn vader en moeder dat deden). Maar ook mijn bang zijn heb ik lang niet erkend want dat was niet stoer en niet handig. Totdat de bal ik die lang onder water probeerde te houden opeens naar boven popte middels een angstaanval en zich een lichte angststoornis ontwikkelde. Door goede psychotherapie, dagelijks mediteren en het blijven deelnemen aan supervisie waarin we opstellingen doen, ben ik daar grotendeels van hersteld en heet ik al mijn gevoelens zo veel mogelijk welkom!
Wil je een oefening: ga in gedachte terug naar een situatie waarin je boosheid voelde. Stap echt helemaal terug in die film van dat moment en merk op wat je in je lichaam gewaar wordt. Doe dit een week lang dagelijks met verschillende situaties van boos; Zo leer je beter herkennen waar boosheid zich in jouw voelende lijf aandient.
#systemischwerk#opstellingen#groepsverband#representanten#vraag#informatie#inzichten#eigenheid#veld 

Een lang gekoesterde wens komt uit. Ik ben begonnen aan de opleiding "Ode an die Freude" onder de bezielende leiding van Jan Kortie, Anna Fernhout en Sarah Jens. Ode an die Freude is een tweejarige opleiding tot Stembevrijder.
"Wie vrij zingt is een rijk mens" staat in de folder. En: "Onze stem is als een heldere spiegel, waarin we van alles zien, bijvoorbeeld onze controleneigingen, ons terugtrekken, ons forceren. Stembevrijding wil al die krapte in onszelf transformeren tot ruimte. Zodat we vrijer kunnen zingen en vrijer kunnen leven. Zodat we kunnen thuiskomen."
In het eerste jaar ben je vooral leerling. Omdat ik al heel lang stemcoach ben en veel lesgeef is dit voor mij een welkome maar spannende ervaring. Het voelde best kwetsbaar om me weer als leerling op te stellen.
Ik wist niet of ik me over zou durven te geven aan het proces en of ik me zou durven verbinden met mijn mede-studenten. Maar al na het eerste blok voel ik dat juist dat die kwetsbaarheid heel goed voelt en me veel gaat brengen. Door te durven voelen wat er is en dat in adem en klank om te zetten in contact met die ander, komt er ruimte in jezelf.
Ruimte voor verlangen en groei vanuit de bron, in plaats van vanuit doorgaan vanuit angst of moeten. Het gaat niet om mooi of goed zingen, maar om in contact komen met de muziek die door ons heen stroomt en de emotionele bagage die daarbij in de weg kan staan. Echt aanwezig zijn. Het loslaten van de controle geeft me vertrouwen en kracht. Ik ben benieuw wat dit avontuur me nog gaat brengen.
Meer informatie over Nynka en haar werk: klik hier. 
#zingenisgezond #zingen #stembevrijding #odeandiefreude #emotionelebagage #kwetsbaarheid #zangatelierlandsmeer #vliegenboskoor #stemcoach #zangles

In ons leven ligt de nadruk vaak op de yang, het doen, aktief zijn, presteren... Niks mis mee, maar als we niet meer kunnen ontspannen, schakelen naar de yin, ligt burn out op de loer. We kunnen niet meer opladen, ons lichaam heeft moeite te herstellen. Om toch vol te houden maakt de yang overuren en er ontstaat een fysieke harnas en spanningsklachten. Door een shiatsu behandeling kan de yang weer ontspannen, de yin word gesteund en kan de vrijkomende ki (levensenergie) opnemen. De vicieuze circle is onderbroken en de zachte kracht van de yin groeit weer. Met meer innerlijke kracht wordt de harnas overbodig en we vinden een natuurlijke balans tussen yin en yang. We kunnen aktief in het leven staan, maar ook rusten, herstellen, bijtanken en de dans van het leven genieten.
Meer lezen over Monika en haar werk, klik hier. 

Voorafgaand aan een lomi-massage nodig ik je uit om een intentie uit te spreken, je hartenwens. Deze intentie is iets dat je op dit moment in je leven aan het hart gaat: iets wat je los wilt laten, juist wilt manifesteren in je leven of waar je graag beweging in wilt brengen. Deze hartenwens wordt de focus van je sessie.

Ik zeg dan altijd: ‘Pas op wat je wenst, want het kan zomaar uitkomen’. 

Zonder dat je het beseft heeft je lichaam eerdere ervaringen, trauma’s en overtuigingen opgeslagen in je cellen. Dat was een tijdlang dienend en beschermend, maar ze kunnen je ook in de weg gaan zitten bij je wens tot verandering en groei. 

Met herhaalde lange strijkingen worden je cellen uitgenodigd om fysieke, emotionele en mentale stress en overbodige overtuigingen los te laten en ruime te maken voor wie je in wezen bent. In een constante flow en liefdevolle, koesterende aanraking mag je ontspannen in je hele wezen, zodat je los kunt laten.

In tegenstelling tot andere massages is een lomisessie voor veel mensen een intense ervaring. Hoe komt dat? Het zijn de ALOHASPIRIT (liefde, acceptatie, omarming) en de continue FLOW die doet denken aan de bewegingen van de wind en de oceaan die je raken en uitnodigen je over te geven. Zodat iets nieuws geboren kan worden. 

Lomilomi, gegeven in de koesterende alohaspirit van Hawaii helpt je jezelf te omarmen met alles wat je bent. En wat is er meer bijzonder dan dat? 

Ik vind het altijd weer mooi om een tijd na de sessie terug te horen dat een hartenwens is uitgekomen.
Voor meer informatie klik hier. 

Aloha pono, Eric Tielemans

 

‘Ik ben erbij!’ – iets wat mijn vriendinnen en ik vroeger vaak tegen elkaar zeiden: een leuke borrel, een feestje of iets anders.
‘Ben jij erbij? Ik wel!’ Ik hield van het vrije leven van studeren, werken en gezelligheid. En ik was er vaak bij. Bij het sporten, het feestje, bij de ander. Bij mezelf was ik wat minder. Dat zie ik nu. In mijn praktijk komt dit altijd terug. Erbij zijn.
Ik gids mensen naar hun gevoel, naar dat wat er te ervaren is in het lichaam. Ik nodig ze uit hierbij te blijven.
Niets meer, niets minder. Klinkt eenvoudig, maar de werkelijkheid is vaak anders. Er is veel te doen, moeten en verwachten. Terwijl voor mij de kracht in erbij zijn zit in met aandacht durven luisteren naar dat wat zich in ons wil laten horen. Te beginnen bij de sensaties in ons lijf.
Zo zit ik op dit moment achter mijn laptop en schrijf ik dit stukje. Ik hou van schrijven, van het gevoel dat de woorden er al zijn voor ik ze typ. En tegelijkertijd vraagt mijn rechterschouder om aandacht. Ik leun naar achteren, zucht eens diep en luister. Mijn lijf klemt en remt wat op die plek. Wat wil je me vertellen? Je hebt de tijd en mag je eigen tempo volgen ‘hoor ik’. Je hoeft niet sneller of meer te doen.
Gedachten over wat ik zou moeten kunnen en laten zien komen voorbij. Een mij bekend patroon. En als haptotherapeut met een praktijk die volop in ontwikkeling is komt ‘ie af en toe weer langs. Ik beweeg mijn schouders en armen en vraag mezelf ‘wat heb ik nodig, wat helpt?’ Bewustzijn en vertrouwen komt direct in me op. Bewustzijn om aandacht te hebben voor mezelf. Vertrouwen dat het ‘genoeg’ is, dat ik ‘genoeg’ ben en dat ik mijn eigen tempo mag volgen. Dat ik dan juist bloei. Ik voel mijn lijf verzachten, de beklemming in mijn schouder lost wat op. Ik zucht nog eens diep. Straks doe ik mijn laptop dicht en fiets ik naar huis. De zon in. Nieuwsgierig? Je bent welkom in mijn praktijk. We zijn er samen bij tot je het zelf kan. Sigrid Weitenberg, GZ-haptotherapeute www.levenmetgevoel.nl, 06-44708093 – praktijklevenmetgevoel@gmail.com
#haptotherapie #haptotherapieamsterdam #levenmetgevoel #metaandacht #erbijzijn

Op ontdekkingsreis met jezelf gaan, vaak gunnen we onszelf de tijd niet.
Toch hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Een paar minuten per dag de rust nemen om te voelen wat er van binnen leeft, brengt je in contact met je eigen wezen en wijsheid. Creëer af en toe tijd om even te niksen, te rommelen en dan ineens te merken dat je wat invalt. Je hebt de kans om te mijmeren en kunt je ideeën en gedachten de vrije loop laten.
Hierdoor krijg je zicht op wat belangrijk voor je is. Of ga eens even helemaal off-line, laat je telefoon thuis en maak een (korte) wandeling. Las wat vaker momenten in dat je alleen bent, wees gewoon even met jezelf en maak tijd voor jezelf zoals je die ook voor anderen maakt. Als je straks vakantie hebt en verlangt naar een goed boek is Self-compassion, the proven power of being kind to yourself van Kristin Neff een absolute aanrader. Een geweldig boek met oefeningen, voorbeelden en persoonlijke verhalen. Zelf-compassie is louterend, helend en essentieel voor zelfliefde, voor transformatie en innerlijk welzijn.
Trees Zegers is leefstijlcoach, wandelcoach en identiteitscoach bij Noord Straalt. 
Voor meer informatie klik hier. 
#zelfcompassie #liefzijnvoorjezelf #ikzaken

Plastic minderen: we komen er niet meer onderuit. Het is goed dat er in winkels en onder andere afhaalrestaurants meer aandacht besteed wordt aan ander verpakkingsmateriaal. 
Misschien sta je er nog niet zo bij stil. Maar als we nu allemaal wanneer we naar de winkel gaan eigen verpakkingsmateriaal meenemen, dan kan dat al snel 20 zakjes in de week schelen. Denk aan; brood, fruit en groenten. 
Verpak je dan je lunch ook nog in eigen bakjes en zakjes, dan ben je helemaal lekker op weg! 
Koop je dan ook nog in bij Pieter Pot, dan gaat het nog beter! 
 

Inspiratie om plastic te minderen: 
Neem eigen zakjes mee naar de winkel 
Koop droge producten bij Pieter Pot (deze winkel levert uitsluitend voedsel in herbruikbare glazen weckpotten.) 
Neem een eigen drinkfles mee. Het liefst van ijzer. 
Gebruik foodwraps van Reiswaar (lekker groot!) of Keap Leaf 
Probeer eens de vleesvervangers van Greenforce. Ideaal: op basis van erwtenmeel! En veel mixen zijn glutenvrij! 
Gebruik bij de menstruatie een menstruatiecup of uitwasbaar maandverband. 

Wij beloven je: als je er eenmaal mee bezig bent... Dan ben je verslaafd met het minderen van plastic! 
Dit is nog maar het begin! 
Want  je kunt later nog op microplastic gaan letten bijvoorbeeld.