praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE  te ontvangen.

‘Ik ben geïnteresseerd in flexibele geesten en niet in flexibele lichamen’ : Erik Winkelmann

‘Ik ben geïnteresseerd in flexibele geesten en niet in flexibele lichamen’ : Erik Winkelmann

Met dit citaat van de oprichter van de Feldenkrais-methode is de toon gezet. De Feldenkrais-methode benadert de geest via het lichaam. Doordat je bewust omgaat met je houding en bewegingen word je in staat gesteld om je ook geestelijk te ontwikkelen.
Voorlopend op de huidige stand van de wetenschap onderkende Moshé Feldenkrais al vroeg dat de heersen plastisch zijn - zij kunnen zich aanpassen aan nieuwe situaties.
Aangezien brein en lichaam één systeem zijn zal een verandering in de ene ook een verandering in de ander teweeg brengen. Een voorbeeld: voel wat het doet als je je handen anders gaat vouwen dan je gewend bent, bijvoorbeeld wanneer je andere duim boven ligt, en dus alle vingers één plek verschuiven.
Het gewoonte-patroon doorbreken brengt een gevoel van onwennigheid en wellicht desorientate met zich mee, maar vooral opent het ook perspectieven. Het kan nieuwsgierig maken en uitnodigen om te spelen met ongewone houdingen: hoe is het als je je armen andersom voor je borst kruist? Hoe voelt het als je een jas met de andere arm eerst aandoet?
Nieuwsgierigheid en spel zonder vastomschreven doel zijn dé methode om te leren.
En leren is wat de Feldenkrais-methode beoogt. Wil je flexibel van geest en lichaam ouder worden of je favourite sport soepeler beoefenen, je instrument blessurevrij bespelen of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je jezelf beter kunt leren kennen: kom langs voor een les en verras je spelenderwijs zelf. www.bewustdoorbeweging.nl
#houding #bewust #beweging #mindful #feldenkrais #awareness #bewustdoorbeweging