praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE  te ontvangen.

Sigrid Weitenberg: focus; doen en laten.

Sigrid Weitenberg: focus; doen en laten.

Laatst las ik in de krant over een groep studenten die vanuit school de opdracht kregen een duik te nemen in een Amsterdamse gracht. Wat een goed idee! Zelf had ik net het verfrissende effect van een ijskoude duik ervaren.
Ik kan me goed voorstellen dat dit ook op deze jongeren een goede uitwerking zou hebben. Maar wat heeft dit nu te maken met focus?
Wat mij betreft alles. Mijn duik was in een wonderschoon meertje in het midden van Nederland. 
Met tips en onder begeleiding van een ervaren buitenzwemster, was ik goed voorbereid op weg gegaan. Met mijn voeten in het zand stond ik dan ook rustig aan de rand van het water. En daar merkte ik hoe mijn hoofd ineens al bezig was met het moment dat ik helemaal in het koude water zou zitten.
Wat zou ik voelen? Zou ik het durven? Hoe lang ‘moest’ ik erin blijven? Mijn focus sloeg op hol en ik was vooral nog bezig met het DOEN van deze duik in plaats van het te ervaren.
Mijn ruimte lag in het LATEN. Met mijn ogen gericht op het water lijfelijk voelen welke beweging ontstond en welk tempo me paste. Het werd een prachtige, volle en bekrachtigende ervaring. Met focus en in flow, door te doen én vooral ook te laten. En is dit niet wat er vaker gebeurt in ons leven? We willen verder en meer. We streven naar hoge cijfers op onze tentamens, perfecte opdrachten en een goede baan. We focussen ons vooral op wat er te behalen is en willen dolgraag weten hoe dit er dan uit gaat zien.
We vergeten dat er voor een goede focus ook (los)laten nodig is. We rennen onszelf voorbij en ons lichaam gaat protesteren. We nemen te weinig rust, negeren ons gevoel en zitten niet lekker in ons vel. Herkenbaar?
Je bent van harte welkom in mijn praktijk om dit verder te onderzoeken.
Haptotherapie is door de focus op lichaam én geest een prachtige manier om hiermee aan de slag te gaan.
Ik begeleid je hier graag bij.
Sigrid Weitenberg,
GZ-haptotherapeute bij Leven met Gevoel,
praktijk voor Haptotherapie www.levenmetgevoel.nl,
Praktijklevenmetgevoel@gmail.com, 06-44708093