praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE  te ontvangen.

16 mei dag coeliakie- Kim Vogel

16 mei dag coeliakie- Kim Vogel

16 mei dag van Seu- li- a- kie of wel coeliakie. Dit is een auto-immuunziekte, het lichaam maakt antistoffen tegen het eigen weefsel.
De enige manier om klachtenvrij te leven is een streng glutenvrij dieet. Niet altijd even gemakkelijk, een kruimel kan al problemen geven. Het darmslijmvlies raakt beschadigd bij het eten van gluten waardoor er veel andere klachten kunnen optreden zoals hoofdpijn, krampen, obstipatie, vermoeidheid.
Kinderen worden vaak pas na een paar jaar gediagnosticeerd, het is dan erg wennen voor het kind en de omgeving om glutenvrij te eten. Even bij iemand een broodje eten is dan niet zo makkelijk.
Coeliakie betekent dat je alles waar gluten inzit niet kan verdragen. Niet alleenin  brood en pasta zitten gluten.  Ze kunnen ook in sauzen, snoepjes, chips en zelfs in tandpasta voorkomen.
Het betekent dat je heel goed etiketten moet lezen en goed moet opletten. Gelukkig is het goed geregeld: op het label van producten die gluten bevatten moet dit vetgedrukt zijn waardoor het makkelijk is te herkennen.
Glutenvrij eten... voor mensen met coeliakie... omdat het moet!
Veel mensen die geen coeliakie hebben, voelen zichoverigens ook veel beter door minder gluten te eten. Minder pasta, brood en koekjes eten werkt al voor hen. 
Gluten zijn moeilijk te verteren voor de darmen en ontstekingsbevorderend. Het geeft vaak rust en een licher gevoel ze meer te laten staan.
Voor veel auto-immuunziekten, huidproblemen en darmproblemen, is het vermijden van gluten gedurende een aantal weken heel fijn. Dit betekent niet dat je ziek wordt bij een hapje van een lekkere boterham of het koekje da tje niet kon weerstaan.
Bij coeliakie is dat wel het geval, deze mensen kijken wel uit en eten glutenvrij omdat het écht moet!
Recept voor een glutenvrij bananenbrood: 
Ingrediënten:
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram boekweitmeel
50 gram glutenvrije havemrout
beetje bakpoeder
snufje zout
2 theelepels kaneel of koekkruiden
2 eetlepels lijnzaad
50 gram gesmolten kokosolie
Bereiding:
- Klop de eieren los en prak de bananen fijn.
- Doe alle droge ingredienten in een kom en voeg het ei/banaanmengsel toe
- Smelt de kokosolie in een pannetje en roer het door het beslag.
- Roer alles goed door elkaar en vul een cakevorm.
- Plaats de cakevorm in een voorverwarmde oven ongeveer 45 minuten.
- Laat het even afkoelen en genieten maar! Ook goed om in te vriezen en als tussendoortje te nemen!
#Coeliakie #glutenvrij #recept