Shiatsu massage

content image

Weinig energie? Last van stress? Slapeloosheid? Rugklachten? Burnout? Onbegrepen pijnklachten? Dit zijn maar een aantal van de vele klachten die verlicht worden met een Shiatsu-behandeling.

Een Shiatsu-massage biedt verlichting bij acute en chronische klachten, werkt preventief en is ontspannend. Door een shiatsu-massage krijgt het lichaam een impuls die de zelfgenezing op gang brengt. De energiestroom in het lichaam (de Ki) wordt ertoe aangezet om weer in balans te komen. De Ki reguleert en harmoniseert de verschillende lichaamsfuncties. Als de Ki-stroom uit balans of geblokkeerd is, voelen we spanning in ons lichaam of functioneren onze organen minder goed. Ziekte, pijn en vermoeidheid zijn uitingen van verstoring in de balans.

 

Shiatsu heeft een sterk preventieve werking en geeft het lichaam zijn natuurlijke weerstand en herstelvermogen terug. Daarbij is Shiatsu zeer ontspannend en rustgevend.

 Nieuwsgierig? Kom ook ervaren wat Shiatsu voor jou kan doen en maak een afspraak met mij, Erwin Keuning. Op www.shiatsu-fit.nl vindt u meer informatie over de behandeling en over mij. De behandeling vindt plaats bij Noord Straalt. Contactgegevens: info@shiatsu-fit.nl / 06 13593777.

Indien u een aanvullende zorgverzekering heeft, krijgt u vrijwel zeker (een deel van) de behandeling vergoed bij uw zorgverzekeraar. Zie www.zorgwijzer.nl

content image

Graag nodig ik je uit om kennis te maken met een natuurlijke geneeswijze die kan helpen bij klachten waar je al lang mee rondloopt of die je wilt voorkomen.

In Nederland is Shiatsu nog steeds relatief onbekend terwijl in ons omringende landen het niet ongebruikelijk is dat de huisarts doorverwijst naar de Shiatsu therapeut.

Wat Shiatsu is, valt eigenlijk niet in woorden te omschrijven. Het is een kwestie van ondervinden en ervaren. Shiatsu is in staat om geblokkeerde of gestagneerde (levens)energie of Chi / Ki weer te laten stromen waardoor stijfheid, pijnklachten en gevoelens van onbehagen en onrust verdwijnen. Het geeft diepe ontspanning en is vaak in staat antwoord te geven op oorzaken achter de klachten.

Shiatsu is gebaseerd op een behandeltechniek die al duizenden jaren bestaat en al duizenden jaren zijn werking heeft bewezen.

Zen Shiatsu is een stijl binnen de shiatsu traditie gebaseerd op bevindingen van Shizuto Masunaga. Hij combineerde technieken uit de traditionele Japanse massage met de Traditionele Chinese Geneeswijze en westerse kennis over fysiologie en psychologie.

Shiatsu ondersteunt het zelf herstellend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Het activeert het lichaamsbewustzijn, versterkt de basisconditie, ontspant en kalmeert. Het werkt op het parasympatisch zenuwstelsel (autonome zenuwstelstel), dat dieper in ons is gelegen en verantwoordelijk is voor rust en ontspanning.

Als Zen Shiatsu therapeut zoek ik samen met jou naar de mogelijke oorzaken van de klachten. In eerste instantie zal behandeling gewenst zijn. Daarnaast kijk ik samen met jou welke oefeningen je kunt doen om  je algemene gezondheid en welzijn blijvend te verbeteren.

Het vraagt enige investering en mogelijk wennen aan nieuwe inzichten. Kennismaken met shiatsu levert in mijn ervaring alleen maar positieve resultaten op en biedt een andere kijk op wat je zelf kunt doen om je algemene gezondheid en welzijn te verbeteren. Als ik daaraan een bijdrage kan leveren is mijn doel bereikt.

Kijk voor meer informatie op mijn website: www.karinstroet.nl of neem vrijblijvend contact met me op: 06 51649411.