Van keurslijf naar masseurslijf

content image
Uit je Keurslijf in je Masseurslijf,
bijscholing voor beroepsmasseurs op 18 mei van 9:30-17:00
 
Ken je dat? Je staat lekker te masseren. Maar je schouders gaan zeer doen. Of je handen worden moe. Je nek wordt stijf. Of je duimen geven het op! Je staat met samengeknepen billen. Of je denkt na drie massages: oef nog een paar te gaan.
 
Verkeerde werkhouding
Heel veel masseurs hebben in de loop der jaren een verkeerde werkhouding aangenomen, zonder dat ze daar erg bewust van zijn. Opgetrokken schouders, holle of bolle ruggen, een starre, stijve werkhouding. Soms ligt daar een zekere nonchalance aan ten grondslag. Soms wil een masseur zijn cliënten zó goed van dienst zijn, dat hij of zij zich tot het uiterste inzet. En in andere gevallen heeft de masseur in kwestie juist zoveel spierkracht in huis, dat het niet nodig lijkt om op werkhouding te letten. Hoe dan ook, vroeg of laat ontstaan er klachtjes of klachten. En dat kan je vóór zijn!
 
Observeren, feedback en doen
Deze nieuwe workshop is er op gericht om jou uit je vertrouwde, verkeerde Keurslijf in een fijn Masseurslijf te helpen. Randvoorwaarde is dat je een behandeling op een massagetafel geeft. Je leert aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden hoe jouw werkhouding letterlijk en/of figuurlijk anders kan. Iedere deelnemer geeft een behandeling zoals hij of zij dat normaal ook doet, met zijn of haar eigen technieken. Je wordt geobserveerd door mijzelf en de andere deelnemers en je krijgt daarop feedback. Bovendien leer je om je eigen werkhouding te observeren, en je eigen lijf waar te nemen en te corrigeren terwijl je aan het werk bent.
 
Accreditatie
Deze workshop is geaccrediteerd via KTNO (K9168) en daarmee voor BATC en NVST en mogelijk ook VBAG en LVNG (vraag dit na bij de beroepsvereniging).
 
Praktische informatie:
Docent: Koert Sondorp van Rustpunt Massages.
Datum: vrijdag 18 mei van 10:00 tot 17:00 uur of op vrijdag 16 november van 10:00-17:00
Kosten: de workshop kost € 105 p.p (excl. btw).
Privé-les: Wil je meer individuele aandacht? Of kan je niet op een van de cursusdata? Bel of mail dan voor een privé-cursus (met 1 of 2 masseurs) in mijn praktijk in Deventer. De kosten bedragen € 135 p.p. per dagdeel (excl. btw). De lengte van de cursus is in overleg.
Aanmelden: Stuur een e-mail of bel met 06 232 777 62
 
Rustpunt Massages
Koert Sondorp
Telefoon: 06 232 777 62
E-mail: cursus@rustpuntmassages.nl
 
Door je op te geven voor een workshop, ga je accoord met de Algemene Voorwaarden van Rustpunt Massages.
 
Ook te boeken als in company training