content image

Rust in de klas

content image

Training ‘Een prettige orde en sfeer in de les; de Regiemethode’
 
Een 3-daagse training in klassenmanagement, verzorgd door Thera van der Vooren van de Rust-in-de-klas-academie. Voor leraren PO,VO, MBO
 
De training biedt leraren - ook die met veel ervaring - een frisse mogelijkheid om hun persoonlijke vaardigheden in klassenmanagement te versterken. Het accent ligt op de pedagogische rol van de leraar als regisseur van het gedrag van leerlingen.
Wat heeft een onrustige klas van je nodig om er een goede les van te maken? Hoe kun je gewenst lesgedrag tot gewoonte maken? Hoe kan je op jouw manier orde houden en een optimale werksfeer scheppen, ook bij moeilijke groepen?
In de training ´Een prettige orde en sfeer in de les´ leer je met behulp van de Regiemethode: - je persoonlijk leiderschap te versterken; - orde houden in allerlei lessituaties; - een veilig en vruchtbaar lesklimaat te creëren; - hoe je een klas gewenst gedrag kunt aanleren; - leerlingen effectief te instrueren, bekrachtigen en corrigeren in hun gedrag; - met plezier en voldoening je lessen te geven.
De Regiemethode: 
Iedereen die voor de klas staat ontdekt steeds weer opnieuw dat de basis van een goede les sterk wordt bepaald door het contact en commitment van de leerlingen met elkaar, met de les en met jou als leraar. Daar valt of staat een les mee. De Regiemethode, ontwikkeld door Thera van der Vooren, geeft een gerichte, persoonlijke ondersteuning voor het leiderschap van de docent. Je ontvangt een breed scala aan inzichten en tips, van Marzano tot Boon, van Waszlawick tot Weisfelt. Gewenst lesgedrag kan met jou weer ‘gewoon’ en tot ‘gewoonte’ worden. En dát geeft rust.

Effectieve werkwijze
Deze keer geen vakinhoud of didaktiek: het gaat om jezelf in je rol als regisseur van gedrag.
- Je experimenteert in de training met elkaar en acteurs om zicht en grip te krijgen op      mogelijkheden van communicatie. Iedereen is uiterst betrokken en zorgvuldig.
- Je leert in een groep van vijf tot tien collega's. 
- De trainer is zeer ervaren in zijn vak. De training 'Een prettige orde en sfeer in de les' wordt  sinds 2008 met veel succes uitgevoerd.
- Je kunt rond deze training extra coaching aanvragen: individuele gesprekken met de trainer ter    verdieping van je eigen vragen en ontwikkeling.

Praktische informatie
Data:    maandag 6, 20 en 27 november 2017
Tijd:    van 9.45 tot 17.00 uur
Trainingslocatie:  Noord Straalt, Amsterdam Noord
Kosten:   795 euro, inclusief trainingsmateriaal, certificaat en lunch.
Schrijf je in     vóór 5 oktober, dan kost het 770 euro.
Geen extra BTW.
Coaching:   Op aanvraag, 100 euro per keer/uur.
Trainer:   Thera van der Vooren. Zie ook linkedIn. Organisatie:   De Rust-in-de-klas-academie/ BUROVANDERVOOREN Schrijf je in:   www.rustindeklas.nl 
Meer info:   020-4635308