praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie.
Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Integratieve babytherapie en ouderschapsbegeleiding. 

Integratieve babytherapie
Het eerste jaar van je kind kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen vooral als je baby veel moet huilen en troosten lastig is. Baby’s huilen om basisbehoeften zoals honger, vieze luier, een boertje wat dwars zit. Minder bekend is dat baby’s óók huilen om intense ervaringen die ze hebben meegemaakt vanaf conceptie tot en met de geboorte. Dit noemen we “memory crying” (herinnerings huilen). In de manier waarop baby’s huilen, drinken, slapen en bewegen laten baby’s heel helder zien welk verhaal ze bij zich dragen en welke impact dit op hun emoties en lichaam heeft. Baby’s “vertellen” door middel van emoties en lichaamstaal, dit wordt ook wel “baby body language” genoemd.

Ouderschapsbegeleiding
Als kersverse ouders voel je vaak een kwetsbaarheid die je vóor het ouderschap nooit zo ervaren hebt. Dit kan veel emoties aanwakkeren als angst, stress, boosheid, verdriet. Je eigen emoties en gedrag kunnen soms in de weg zitten om echt verbinding te maken met je kind en vooral ook met jezelf. Kinderen kunnen iets in je triggeren van je eigen geboorte verhaal waardoor je, vaak onbewust, emoties voelt die je niet goed kan verklaren. Allemaal dragen we ons geboorteverhaal met ons mee. Alles wat wij meemaken vanaf conceptie tot en met de geboorte laat imprints na in ons emotionele en fysieke systeem. Deze emotionele en fysieke imprints kunnen extra gevoeld worden wanneer je zo’n grote verandering doormaakt als het krijgen van je kind.
Rootswork begeleidt in het luisteren naar het verhaal wat je baby te vertellen heeft. Door ervaringen en inzichten vanuit de verloskunde, kraamzorg en prenatale psychologie met elkaar te combineren biedt Rootswork een veilige en warme basis om baby’s en vooral ouders te begeleiden hoe om te gaan met de emoties van hun (pasgeboren) baby. Ouders krijgen tools aangereikt die ze zelf thuis kunnen toepassen. Hierdoor komt er meer verbinding, plezier en rust in het gezin.

Mijn naam is Jiska van Kasteel (1972). Geboorte en baby’s zijn voor mij vanaf kinds af aan bijzonder geweest. Ik wist als kind al dat ik iets met baby’s wilde. Een logisch gevolg werd de opleiding tot verloskundige. Al in mijn opleiding werd ik nieuwsgierig naar de impact van geboorte op de baby’s die ik geboren zag worden. Vooral tijdens ingrijpende geboortes zoals bijvoorbeeld een geboorte met een vacuümpomp, kon ik mij niet voorstellen dat dit geen impact zou hebben op de rest van ons het leven. 

Tijdens mijn werk als verloskundige en daarna in de kraamzorg werd het verlangen om hier iets mee te gaan doen steeds sterker. In mijn zoektocht heb ik de opleiding tot kindercoach gedaan en ben ik hypnobirthing docent geworden. Pas toen ik begon aan de opleiding tot babytherapeut voelde ik dat dit was wat ik intuïtief al vermoedde. Wat ik al aan voelde werd daar bevestigt. 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek wordt als onze allereerste verhalen er mogen zijn. Als hier echt naar wordt geluisterd, ondersteund en daar waar nodig liefdevol geheeld kunnen worden. Hierdoor komt het vermogen terug om echt te verbinden met onszelf, de mensen, de wereld en de natuur. Hierin ligt de weg naar vrede.

Wil je me bereiken? 
Mail me dan op  jiska@rootswork.nl.
Mijn website is: www.rootswork.nl