praktijk ruimte huren, ik zoek praktijkruimte, praktijkruimte Amsterdam, praktijkruimte huren Amsterdam Noord, workshopruimte huren, workshopruimte huren Amsterdam Noord , zaalhuur Amsterdam Noord, ik wil huren in Amsterdam, spiritueel centrum huren Amsterdam, Amsterdam Noord, ruimte huren Amsterdam Noord

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie.
Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Inspiratieavonden

Bij Noord Straalt hadden we ongeveer maandelijks een inspiratieavond. 
We nodigen iemand uit ons netwerk uit die vervolgens een avond zal verzorgen over zijn/haar eigen kennisgebied.

Doel van deze avonden: inspireren en verbinden! We hebben al veel mensen met blije blosjes weg zien gaan. Blosjes van inspiratie en van het leren kennen van nieuwe mensen. 

Alle avonden hebben dezelfde opbouw: 
19:00-20:00 uur: informatiemoment voor mensen die geïnteresseerd zijn om bij Noord Straalt te huren. 
20:00 - 22:00 uur: interactieve inspiratieavond voor iedereen. 

Toegang en consumpties: op basis van donatie.
Het bedrag van de donaties wordt verdeeld tussen de spreker(s) en Noord Straalt.

Zie hieronder een deel van het programma 2018-2019.

14 juli 2018

Afsluitende blotevoeten dansavond

met eerst een workshop Biodanza en daarna vrij dansen. 

Inspireren is elkaar raken, creëren en elkaar in beweging brengen. We kennen ze allemaal, mensen die inspireren. Wat maakt die mensen zo bijzonder? Het is niet gekoppeld aan inkomen, opleiding, sekse of geloof. Wat maakt dan dat je geïnspireerd kan raken door iemand?

Om te inspireren, heb je een ‘heilig vuur’ nodig, ergens compleet voor willen gaan, authenticiteit, iets wezenlijks van jezelf laten zien. Het is jouw unieke boodschap die je met anderen wil delen, omdat het jou zoveel raakt. 
Als je de ander kunt raken, wordt er iets nieuws gecreëerd. Je wordt samen de drager van de bron van de inspiratie. De bron wordt een fontein, wordt een delta van stromende bronnen. Inspiratie verbindt, creëert een samen bewegen, een uitnodiging tot nieuwe actie. 

Op deze Noord Straalt inspiratieavond (de laatste van dit seizoen), willen we gezamenlijk vieren dat wij een inspirerend en creërend netwerk voor Amsterdam Noord zijn. 
Wij willen elkaar voeden en versterken, door met elkaar te dansen en onszelf én de ander te ontmoeten als een van de vele inspiratiebronnen. 
Dans mee, met Biodanza Amsterdam Noord, op de laatste Noord Straalt Inspiratieavond van dit seizoen! IETS MEER OVER BIODANZA: Klik hier


Noord Straalt verzorgt thee, een lekker drankje, kokoswater en een knabbel. Deze zijn inbegrepen. 
Koop via onderstaande link een kaartje om verzekerd te zijn van een heerlijke avond: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Dans

Praktische info: 
Ticket: €12,50 
Tijd: 20:00-23:00
Biodanza Amsterdam Noord en Noord Straalt in co-creatie
Nathan F. Israëlweg 3a, 1035 SB Amsterdam 
(LET OP: ANDERE LOCATIE DAN ANDERS!)

__________________________________________________________________________________

9 september 2018
20:00-22:00


Compassie

Een interactieve avond door Tamara Renaud (www.mindful-en-meer.nl)

Compassie is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel dat van onszelf als dat van anderen. Het is een algemeen menselijke eigenschap, die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei gekomen is. Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Zelfs mensen die hulpvaardig en liefdevol zijn naar anderen kunnen toch behoorlijk hard, streng en negatief zijn naar zichzelf. 

Zoals we ooit geleerd hebben om op een minder positieve manier met onszelf en anderen om te gaan zo kunnen we ook leren om dat op een positieve, compassievolle wijze te doen. 

Op deze avond wordt verder ingegaan op de 3 zorgsystemen die we hebben en onderliggend zijn ons ons gedrag. We gaan oefeningen doen om ons kalmerende zorgsysteem wat aan de basis ligt voor compassie te versterken. __________________________________________________________________________________

14 oktober 2018
20:00-22:00


HSP en Burnout  
Kim Chow (www.lichterleven.net) zal deze interactieve avond leiden. 

Hooggevoeligheid en Burn-Out, gaan deze twee samen? 
Ben je overprikkeld, overspannen of heb je een burn-out? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee? Maar vooral welke holistische aanpak kan jou helpen naar meer rust en energie?

__________________________________________________________________________________

11 november 2018
20:00-22:00

‘SINT BEMINT' – een lezing over een winterfestival en hulpjes

Door Reinhilde Sotira König, antropologe.
 
Sinterklaas en zijn hulpjes ondergaan sinds eeuwen diverse transformatieprocessen, waarbij geen duidelijke oorsprongen van het ritueel als geheel te verkennen zijn; wel zijn symbolen en het ontstaan van zwarte Piet als hulpje en heel veel oorspronkelijke mythes rond Sinterklaas te achterhalen.
 
Op deze inspiratieavond gaat de reis ver in de tijd en door meerdere culturen op zoek naar sporen die voor ons nu nog van betekenis zijn. Het ritueel rond Sinterklaas is samen met St. Maarten het begin van de winterfeesten in Noordwest-Europa. Feesten, die altijd eindigen met het ontluikende voorjaar en de hoop op nieuwe groei, en in de christelijke agenda met het Paasfeest.
 
Sinterklaas was misschien eerst een animistische magiër en een hallucinerende paddenstoelen etende Siberische sjamaan met wat attributen van de Germaanse god Wodan of ooit geïnspireerd door een goede man uit wat nu China is. Hij was een Grieks Orthodoxe Christen die in het huidige Turkije als bisschop werkte en daar overleed en kwam toen als katholieke heilige naar Nederland om de protestanten uit de 17e  en 18e eeuw doen walgen.
Vervolgens verbeelde hij een braaf burgerlijk ideaal in de 19e eeuw voor katholiek en protestant volk.
In de VS werd hij en zijn attributen beroemd door een reclamestunt voor een frisdrank.
 
Het verhaal van Reinhilde vertelt hoe een seksbezeten duiveltje tot goedheilig man met een lange witte baard kon veranderen.
En het gaat over zijn hulpje, die eerst een dienaar en beul was en nu een zekere management-relatie met zijn toenmalige baas is aangegaan in consumentenland. Dat alles gaat in Nederland en ook België gepaard met een racistisch rafelrandje, een overblijfsel uit de koloniale denkstructuren. Zwarte Piet werd een karikatuur van een bepaalde bevolkingsgroep, maar andere groepen zien dit niet zo en denken slechts aan warme kindheidsherinneringen.
 
Gevoelens spelen dus een grote rol, maar dat doen ze telkens bij rituelen. Alles verandert, ook Sinterklaas en zwarte Piet. 
__________________________________________________________________________________

16 december 2018
20:00-22:00


Van Baby tot Puber

Vanaf de conceptie worden er onbewust dingen opgeslagen. De conceptie, de zwangerschap, de bevalling; dit zijn allemaal belangrijke momenten die een imprint nalaten in de rest van je leven. Jiska van Kasteel (geboorteconsulent, www.rootswork.nl) vertelt hierover. 


Selma Wouters (gezinstherapeute, www.selmawouters.nl)  zal hierna vertellen over de hechting van kinderen in de allervroegste fase van hun leven. De dynamiek van een gezin en de wederzijdse beïnvloeding van kind op gezin en vice versa komen daarbij naar voren.

Tenslotte zal Esther Zwietink (ouder-kind-readings, www.perlraosa.nl) laten zien hoe belangrijk het is je ouderschap te bekijken vanuit eerlijkheid naar jezelf toe. Je neemt je eigen geschiedenis mee in de opvoeding van je kind.   ___________________________________________________________________

13 januari 2019


Papa, heb jij seks? 

Ouderschap en ontluikende seksualiteit van je kinderen
Een interactieve avond, vast en zeker vol herkenning, met Barbara Oud

De seksuele ontwikkeling van kinderen begint al vroeg. Hoe kan je je kind daarin begeleiden? Hoe praat je met je kind over seksualiteit? En hoe reageer je op de vragen die vaak nét op een verkeerd moment gesteld worden? Tijdens deze inspiratieavond praten we over de seksuele ontwikkeling van kinderen, en de rol die jij hier als ouder in kan spelen. Of je nu vader, moeder, of stiefouder bent!

De avond wordt geleid door Barbara van Open & Bloot, de beweging die seksualiteit bespreekbaar maakt. Meer weten over Barbara en Open & Bloot? Kijk op www.openbloot.nl
___________________________________________________________________