Inspiratieavonden

Bij Noord Straalt hebben we ongeveer maandelijks een inspiratie avond. 
We nodigen iemand uit ons netwerk uit die vervolgens een avond zal verzorgen over zijn eigen kennisgebied. 
Doel van deze avonden: inspireren en verbinden!
We hebben al veel mensen met blije blosjes weg zien gaan. Blosjes van inspiratie en van het leren kennen van nieuwe mensen. 

Alle avonden hebben dezelfde opbouw: 
19:00-20:00 uur: informatie moment voor mensen die geïnteresseerd zijn om bij Noord Straalt te huren. 
20.00 - 22.00 uur: interactieve inspiratie avond. 

Toegang en consumpties: vrij / bijdrage op basis van donatie. De donatie is half voor de spreker en half voor Noord Straalt. 
Aanmelden: mail naar info@noordstraalt.nl

content image

14 juli 2018
Afsluitende blotevoeten dansavond met eerst een workshop Biodanza en daarna vrij dansen. 

 

Inspireren is elkaar raken, creëren en elkaar in beweging brengen.

We kennen ze allemaal, mensen die inspireren. Wat maakt die mensen zo bijzonder? Het is niet gekoppeld aan inkomen, opleiding, sekse of geloof. Wat maakt dan dat je geïnspireerd kan raken door iemand?

Om te inspireren, heb je een ‘heilig vuur’ nodig, ergens compleet voor willen gaan, authenticiteit, iets wezenlijks van jezelf laten zien. 
Het is jouw unieke boodschap die je met anderen wil delen, omdat het jou zoveel raakt. 

Als je de ander kunt raken, wordt er iets nieuws gecreëerd. Je wordt samen de drager van de bron van de inspiratie. De bron wordt een fontein, wordt een delta van stromende bronnen. Inspiratie verbindt, creëert een samen bewegen, een uitnodiging tot nieuwe actie. 

Op deze Noord Straalt inspiratieavond (de laatste van dit seizoen), willen we gezamenlijk vieren dat wij een inspirerend en creërend netwerk voor Amsterdam Noord zijn. 

Wij willen elkaar voeden en versterken, door met elkaar te dansen en onszelf én de ander te ontmoeten als een van de vele inspiratiebronnen.

Dans mee, met Biodanza Amsterdam Noord, op de laatste Noord Straalt Inspiratieavond van dit seizoen! 

IETS MEER OVER BIODANZA:
Klik hier

Koop via onderstaande link een kaartje om verzekerd te zijn van een heerlijke avond! 
Noord Straalt verzorgt thee, een lekker drankje, kokoswater en een knabbel. Deze zijn inbegrepen. 

https://www.ticketkantoor.nl/shop/Dans

Praktische info: 
Ticket: 12,50 
Tijd: 20:00-23:00
Biodanza Amsterdam Noord en Noord Straalt in co-creatie. 
Nathan F. Israëlweg 3a, 1035 SB Amsterdam 
(LET OP: ANDERE LOCATIE DAN ANDERS!)

content image

9 september 
20:00-22:00

Een interactieve avond over compassie g
egeven door Tamara Renaud

Compassie is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel dat van onszelf als dat van anderen. Het is een algemeen menselijke eigenschap, die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei gekomen is. Zelfcompassie gaat over vriendelijk zijn voor jezelf. Zelfs mensen die hulpvaardig en liefdevol zijn naar anderen kunnen toch behoorlijk hard, streng en negatief zijn naar zichzelf. 

 

Zoals we ooit geleerd hebben om op een minder positieve manier met onszelf en anderen om te gaan zo kunnen we ook leren om dat op een positieve, compassievolle wijze te doen. 

 

Op deze avond wordt verder ingegaan op de 3 zorgsystemen die we hebben en onderliggend zijn ons ons gedrag. We gaan oefeningen doen om ons kalmerende zorgsysteem wat aan de basis ligt voor compassie te versterken.

content image

14 oktober 
20:00-22:00

HSP of Burnout  

Kim Chow zal deze interactieve avond leiden. 

Hooggevoeligheid en Burn-Out gaan deze twee samen? 
Ben je overprikkeld, overspannen of heb je een Burn-Out? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee? Maar vooral welke holistische aanpak, jou kan helpen naar meer rust en energie?

 

11 november 2018
20:00-22:00

‘Sint bemint – een lezing over een winterfestival en hulpjes’  
 

Door Reinhilde Sotira, antropologe. 

Sinterklaas en zijn hulpjes ondergaan sinds eeuwen diverse transformatieprocessen, waarbij geen duidelijke oorsprongen van het ritueel als geheel te verkennen zijn; wel zijn symbolen en het ontstaan van zwarte Piet als hulpje en heel veel oorspronkelijke mythes rond Sinterklaas te achterhalen. De reis gedurende de inspiratieavond gaat ver in de tijd en door meerdere culturen op zoek naar sporen die voor ons nu nog van betekenis zijn. Het ritueel rond Sinterklaas is samen met St. Marteen het begin van de winterfeesten in Noordwest-Europa, die altijd eindigen met het ontluikende voorjaar en de hoop op nieuwe groei, en in de christelijke agenda met het Paasfeest.

 

Sinterklaas was misschien eerst een animistische magiër en een hallucinerende paddenstoelen etende Siberische sjamaan met wat attributen van de Germaanse god Wodan of ooit geïnspireerd door een goede man uit wat nu China is. Hij was een Grieks Orthodoxe Christen die in het huidige Turkije als bisschop werkte en daar overleed en kwam toen als katholieke heilige naar Nederland om de protestanten uit de 17e  en 18e eeuw doen walgen. Vervolgens verbeelde hij een braaf burgerlijk ideaal in de 19e eeuw voor katholiek en protestant volk. In de VS werd hij en zijn attributen beroemd door een reclamestunt voor een frisdrank.

 

Het verhaal van mij gaat over hoe een seksbezeten duiveltjes tot goedheilig man met een lange witte bard kon veranderen. En het gaat over zijn hulpje, die eerst een dienaar en beul was, en nu een zekere managementrelatie met zijn toenmalige baas is aangegaan in consumentenland. Dat alles gaat in Nederland en ook België gepaard met een racistisch rafelrandje, een overblijfsel uit de koloniale denkstructuren. Zwarte Piet werd een karikatuur van een bepaalde bevolkingsgroep, maar andere groepen zien dit niet zo en denken slechts aan warme kindheidsherinneringen. Gevoelens spelen dus een grote rol, maar dat doen ze telkens bij rituelen. Alles veranderd, ook Sinterklaas en zwarte Piet.  

content image

16 december 
20:00-22:00

Van baby tot puber. 
Een avond gegeven door Selma Wouters, Jiska van Kasteel en Esther Zwietink. 


 

content image

13 januari 2019
20:00-22:00

Papa heb jij sex? Ouderschap en ontluikende seksualiteit van je kinderen
Een interactieve avond vast en zeker vol herkenning gegeven door Barbara Oud. 

De seksuele ontwikkeling van kinderen begint al vroeg. Hoe kan je je kind daarin begeleiden? Hoe praat je met je kind over seksualiteit? En hoe reageer je op de vragen die vaak nét op een verkeerd moment gesteld worden? Tijdens deze inspiratieavond praten we over de seksuele ontwikkeling van kinderen, en de rol die jij hier als ouder in kan spelen. Of je nu vader, moeder, of stiefouder bent!

De avond wordt geleid door Barbara van Open & Bloot, de organisatie die seksualiteit bespreekbaar maakt. Meer weten over Barbara en Open & Bloot? Kijk op www.openbloot.nl

content image

10 februari 2019
20:00-22:00

Een avond over healing gegeven door oa Tanja van Rij. 

 

content image

17 maart 2019
20:00-22:00

 

Grenzen en energie gegeven door Janine Booij

Wil jij een grenzeloze energie? Dan is het soms nodig je grenzen aan te geven. Maar om ze goed aan te geven is het nodig ze goed te voelen. Op deze inspiratieavond onderzoek je waar je energie aan verliest en waarom. En je leert hoe je beter je grenzen kan bewaken. Ook doen we een oefening om je energie op te schonen van energieën van anderen. Zodat jij weer vitaler naar huis gaat.

 

Janine Booij is vitaliteitscoach en regressietherapeut, kijk voor meer informatie op www.coretouch.nl

content image

14 april 2019
20:00-22:00

 

Mathilde de Vrieze van de Zamenhof verzorgt de avond vol oefeningen, informatie en reflectie. 

In de zentraditie zitten veel rituele handelingen. Vaak heb ik deze uitgevoerd, en ook mezelf afgevraagd waarom ik deze doe, en wat het bij me teweeg brengt. Wat leert het me? En waar ondersteunt het me in mijn dagelijkse leven? Twee voorbeelden: het aansteken van een wierook stokje op het altaar en de afwas doen. 

Op deze inspiratie-avond onderzoeken we onze ‘aanwezigheid’ in onze handelingen. De vreugde van ‘samenvallen' in het moment. En dat hoeft dus helemaal geen ‘heilige' handeling te zijn. Echt fluitend de afwas doen? Deze avond gaan we met oefeningen en uitleg dieper in op dit onderwerp. Op een aanwezige, eerlijke, soms stuntelige en waardevolle wijze. Door Mathilde de Vriese van zenatelier de Zamenhof. www.dezamenhof.nl

content image

19 mei 2019
20:00-22:00

 

Lessen en inspiratie uit Hawaii, door Amira Segal van Malamalomi.

 

content image

23 juni 2019
20:00-23:00 

Afsluitend dansfeest met Biodanza Amsterdam Noord

Op deze Noord Straalt inspiratieavond (de laatste van dit seizoen), willen we gezamenlijk vieren dat wij een inspirerend en creërend netwerk voor Amsterdam Noord zijn. 

Wij willen elkaar voeden en versterken, door met elkaar te dansen en onszelf én de ander te ontmoeten als een van de vele inspiratiebronnen.

Kunnen dansen is bij Biodanza niet nodig. Zin in beweging, muziek en samen zijn; zin in leven, is waar het wat ons betreft om draait!

Tijd: 20:00-23:00
Biodanza Amsterdam Noord en Noord Straalt in co-creatie. 
Nathan F. Israëlweg 3a, 1035 SB Amsterdam 
(LET OP: ANDERE LOCATIE DAN ANDERS!)
Lees meer op: Biodanza