content image

Hsp en Burn-Out coaching

content image

Hooggevoeligheid
Ongeveer 20% van de bevolking is Hooggevoelig. Een Hooggevoelig persoon, High Sensitive Person of Hsp'er heeft een fijngevoeliger zenuwstelsel. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever verwerkt, dan bij de gemiddelde mens. Hsp'ers ervaren meer prikkels dan gemiddeld, zowel zintuiglijk als emotioneel. Ze willen situaties diepgaand onderzoeken voor ze ergens instappen en rustig achteraf verwerken. Hun zenuwstelsel raakt door deze combinatie van factoren sneller overbelast, zeker in een gehaaste en prikkelrijke omgeving.

Toen ik ongeveer vijf  jaar geleden werkzaam was in de psychiatrie, kreeg ik een Burn-out. In deze periode heb ik de tijd gehad om te reflecteren over mijn leven, wie ik ben, wat ik voel en waar ik naar toe wil. Ik ontdekte dat ik Hooggevoelig ben. Dit verklaarde een hoop voor mij. In het begin vond ik het lastig mijn Burn-Out en Hooggevoeligheid te accepteren, maar was toch ook een soort thuiskomen.

Naast veel rust, ben ik me gaan verdiepen in Hooggevoeligheid, Mindfulness, Massage en Yoga. Ik ben me gaan opleiden in; Coaching voor Hsp, Wellness en Hsp- Massage,Aroma Touch, Soul Body Fusion en Burn-Out therapeutische aanpak.

Burn-Out hoeft niet samen te gaan met Hooggevoeligheid, maar komt wel vaak voor in die combinatie.
Wat mijn ervaring is, is dat er vaak snel aan de oorzaak en inzicht van de Burn-Out wordt gewerkt. 

Terwijl het herstellen van je energie niveau een belangrijke eerste stap is. 
Voor Hooggevoeligheid en Burn-Out is het mogelijk een coachingstraject aan te gaan.

Web: www.lichterleven.net 
E-mail: info@lichterleven.net,
Tel:  06-50 625 409