HSP begeleiding

content image

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is een karakter eigenschap.Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig. Een Hooggevoelig persoon, High Sensitief Person of Hsp´er heeft een fijngevoeliger zenuwstelsel. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever verwerkt, dan bij de gemiddelde mens. Zo heb je o.a. eerder last van stress of wisselende emoties.

Natuurlijk ben jij veel meer dan je Hooggevoeligheid, maar je kan je voorstellen dat de valkuilen en kwaliteiten die eraan verbonden zijn, een grote invloed kunnen hebben op jouw leven.

Burn-Out

Toen ik ongeveer vijf  jaar geleden werkzaam was in de psychiatrie, kreeg ik een Burn-out. Ik kwam er in deze periode achter dat ik Hooggevoelig ben. Dit verklaarde een hoop voor mij. In het begin vond ik het lastig mijn Burn-Out en Hooggevoeligheid te accepteren, maar was toch ook een soort thuiskomen.
Burn-Out hoeft niet samen te gaan met Hooggevoeligheid, maar komt wel vaak voor in die combinatie.

Wat mijn ervaring is, is dat er vaak snel aan de oorzaak en inzicht van de Burn-Out wordt gewerkt. Terwijl het herstellen van je energie niveau een belangrijke eerste stap is.

 

Voor zowel Hooggevoeligheid als Burn-Out is het mogelijk een coachingstraject aan te gaan.

Werkwijze

Na een intake gesprek kijk ik wat er op dat moment bij jou belangrijk is om te doen. Daarna ga ik aan de slag en doe ik datgene wat jij nodig hebt en aangeeft.

Ik werk intuïtief en “zie”, “voel” en “weet” welke methodes het beste bij jou aansluiten.

Denk hierbij aan de Hsp-Massage kalmering van je zenuwstelsel), Aroma Touch of Soul Body Fusion (healing). Maar ook praktische tools zoals, gesprekken, Het prikkelplan, adem- en ontspanningstechnieken, etherische oliën en meer!

Hsp Café

Ook organiseer ik maandelijks een HSP café en geef ik (Hsp-Massage) cursussen.

Hsp-Check

Twijfel je of je Hoogsensitief, Hooggevoelig of HSP bent? Heb jij altijd het gevoel gehad, dat je anders bent. Doe dan nu de Gratis Hsp- Check op de website. Dit kan je veel erkenning en rust geven.

Lichter Levende groet,

Kim Chow

Lichter Leven