content image

Noord Straalt in Amsterdam-Noord is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. Wil je op de hoogte gehouden worden van ons programma? Klik dan hier

This phantom sticky

Haptherapie

content image

Haptotherapie
Sigrid Weitenberg
 

 

 

 

Haptotherapie gaat over het herstellen van de balans tussen voelen en denken, tussen lichaam en geest.
Deze balans is niet vanzelfsprekend: soms weten we niet wat we voelen, lopen we vast, blijven we maar piekeren, voelen we juist te veel of ervaren we vooral stress en onrust. Soms willen we meer van onszelf laten zien en weten we niet goed hoe. Of blijven (relatie)problemen maar terugkeren.
Soms hebben we weinig energie en verlangen we naar meer vitaliteit.

Als haptotherapeut bied ik ondersteuning bij deze en meer vragen. Met hulp van oefeningen, (gevoels)ervaringen en gesprekken gaan we samen aan de slag met datgene wat speelt bij jou.

Mijn naam is Sigrid Weitenberg.  In juni 2018 heb ik mijn certificaat ‘Haptotherapeut in Opleiding’ aan de Academie voor Haptonomie in Doorn behaald.
De komende tijd zal ik onder begeleiding van de Academie mijn eigen praktijk voor Haptotherapie opzetten. Dit doe ik vanuit Noord Straalt en hier voel ik me thuis. Ik kijk er naar uit om op deze fijne plek cliënten te ontvangen. Naast mijn werk als haptotherapeut ben ik vanaf 2007 werkzaam als coach bij de gemeente Amsterdam.

Sinds 2013 woon ik met veel plezier met mijn man en 3 kinderen in Amsterdam Noord. Ik geniet van hardlopen door Waterland, fietsen door Amsterdam en reizen met mijn gezin.

Heb je interesse en wil je een sessie bij me volgen, neem dan contact met me op. Aan een (eerste) intakegesprek zijn geen kosten verbonden.
Ook als je wilt overleggen of haptotherapie iets voor je is kun je me bellen of mailen.

Tot ziens bij Noord Straalt!

Sigrid Weitenberg
06-44708093
sweitenberg@yahoo.co.uk

content image

Haptonomische coaching/haptotherapie
Saskia van Dongen 

 

 

 

 

 

 

 

Weet je wel hoe het moet, maar lukt het je niet om je verder te ontwikkelen in het:

·         je energiek voelen

·         flexibel in het leven staan

·         helder communiceren

·         weten wat je wilt

·         luisteren naar je eigen signalen

·         jezelf zijn?

Hi, ik ben Saskia, en via haptonomische coaching en haptotherapie begeleid ik mensen hierin.

Jouw eigen lichaam laat heel direct en duidelijk zien door welke bril jij de wereld waarneemt en hoe je daar op reageert. In jouw houding en manier van bewegen en spreken klinkt door hoe je gevormd bent. Als je je daar bewust van bent kun je onderzoeken wat je helpt om daar stappen in te groeien.

Ik raak je aan, in ondergoed op de bank, we doen oefeningen in de ruimte en met materialen en we praten daarover. Door heel direct in en met je eigen lichaam te ervaren wat jouw patronen zijn kun je de valkuilen én de kwaliteiten daarvan ontdekken. Er is hierin geen goed of fout. Door andere bewegingspatronen uit te proberen kun je voelen wat dat je brengt. Zulke ervaringen kunnen diep binnenkomen en soms komen daar grote emoties bij los, waardoor ook onverklaarbare pijnen kunnen verdwijnen.

Door gevoeliger te worden voor je eigen signalen blijf je dichter bij jezelf.

Raakt het iets aan in jou? Dan hoop ik je snel te zien! Kom gerust kennismaken en ervaren of haptonomie iets voor je is. Ik werk op dinsdag, woensdag en donderdag, als medestraler bij Noord Straalt en in mijn praktijk aan het Zuideinde in Amsterdam Noord.

06-22852358
Info@haptonomie-saskiavandongen.nl
www.haptonomie-saskiavandongen.nl