I.v.m. de Corona-maatregelen komen sommige activiteiten te vervallen of vinden plaats met minder deelnemers. 

Check svp vooraf met uw therapeut of docent.

EN: BEKIJK HIER ONS ONLINE AANBOD

Noord Straalt is een warm centrum voor gezondheid, spiritualiteit en educatie. Klik hier om maandelijks ons STRALEND MAGAZINE met nieuws, info en voordeeltjes te ontvangen.

Feldenkrais Workshop 

Je bekken: het antwoord op alle bewegingsvragen - na ja, op bijna alle bewegingsvragen....

In deze eerste workshop bij Noord Straalt staat de rol van je bekken centraal. In twee opeenvolgende lessen van ca. één uur met een kleine pauze ontdek je nieuwe en bekende bewegingen onderzoeken.
Rustig en zachtzinnig bekijken wij hoe je vanuit je bekken je houding bepaalt en hoe dat voelt. Je verkent ook hoe je benen en je hoofd daarbij mee doen.

Wat is Feldenkrais?
Feldenkrais is een proces-georiënteerde bewegings- en bewustwordingsleer. Terwijl je rustig beweegt stel ik je vragen om je aandacht te sturen zodat je jezelf en je lichaam leert kennen.

Waarom zie je boven mijn vriend 'Feldynand het skelet'?
Bewegen vanuit je skelet is één van de principes van de Feldenkrais-methode. De optimale beweging gaat uit van de scharnier-richtingen van je gewrichten en de ondersteuning door je geraamte.

Tevens kun je bij Feldynand mooi zien waar hij contact met de grond maakt. Dit komt terug in de bodyscan, die wij aan het begin en aan het einde van de workshop doorlopen. Zo leer je je lichaam en veranderingen waar te nemen. De lessen zullen op de grond liggend worden gedaan, zo ben je ideaal ondersteund door de zwaartekracht, kunt niet vallen en is je centrale zenuwstelsel meteen in een staat van ontspanning. Ideaal om iets te leren!

Aanmelding: Meld je aan op www.bewustdoorbeweging.nl
15 mei 2020, 19.00h tot 21.30h