content image

Acupunctuur

content image

Introductie:

Acupunctuur als levende traditie

In de acupunctuur vinden we diverse stijlvormen en benaderingen. Zelf hou ik van klassieke stijlen; in ideeën en behandeling. Het mag moderne invalshoeken hebben en meegaan met de tijd, maar de kern moet te herleiden zijn naar Chineesgeneeskundige Klassieken. Persoonlijke voorkeur. Ik hou van traditie en authenticiteit, ook in de moderne tijd.

Daarom ben ik vooral beïnvloed door Japanse stijlen en meesters zoals Toyohari en Shudo Denmei. Het subtiele en het daarwerkelijk werken met Qi of Ki, zoals beschreven in die klassieken. De zienswijze van Charles Chace en Dan Bensky uitgedrukt in presence, appreciëren van de Qi zonder oordeel en het in stilte laten organiseren.

En natuurlijk richt ik me op de Shen; het spirituele, de psychologie in de Chinese Geneeskunde. Mijn missie moet leiden tot het (her)ontdekken van jouw weg.

Daarnaast is acupunctuur zowel mijn vak als mijn passie. Professionele en persoonlijke groei zijn verbonden, omdat een behandeling niet losgekoppeld kan worden van de behandelaar. Zoals Shudo Denmei het zegt: “Your needle reflects what you are.”

Expertise
Mijn expertise / specialisme ligt vooral op het gebied van acupunctuur als ondersteuning bij een persoonlijk (ontwikkelings)pad,  traumaverwerking, body-mind-spirit integratie en preventie/herstel van stress & burn-out klachten. Maar het spectrum aan gezondheidsklachten dat ik in de praktijk met acupunctuur behandel is zeer breed. De World Health Organization heeft een lange lijst met klachten en aandoeningen samengesteld die baat kunnen hebben bij acupunctuur.

Als acupuncturist ben ik aangesloten bij de NVTCG Zhong. In de aanvullende pakketten vergoeden daarom de meeste verzekeraars (deels) uw behandeling.

Op dinsdagmiddag houd ik praktijk bij Noord Straalt. Wil je ervaren wat acupunctuur voor je kan betekenen? Of wil je meer informatie? Kijk dan op de website www.ronaldaartsen.com Daar kan je ook eenvoudig een afspraak boeken in de online agenda.

Je mag ook bellen op 06-16936974 of mailen naar ronald@ronaldaartsen.com

Ronald Aartsen